O podjetju

Saop d.o.o. je podjetje z več kot 30-letno tradicijo, ki je med prvimi v Sloveniji na trgu ponudilo lasten poslovno informacijski sistem ERP, namenjen celoviti podpori poslovanja srednjih in velikih podjetij ter zavodov, le nekaj let kasneje pa še spletni računovodski program Minimax za manjša podjetja, računovodske servise, samostojne podjetnike in društva.
Z dvema hčerinskima podjetjema na Hrvaškem in v Srbiji že desetletje uspešno uresničujemo svojo strategijo širitve na tuje trge. Z nedavno pridružitvijo podjetij MIT informatika in OPAL Informatika in njunima rešitvama za učinkovito upravljanje poslovnih procesov organizacij različnih velikosti in panog MIT in Opal, pa utrjujemo položaj enega vodilnih ponudnikov programskih rešitev za gospodarstvo in javni sektor. Od marca 2016 smo tudi del mednarodne skupine Solitea, ki zaposluje več kot 1.200 ljudi, njihove IT rešitve pa uporablja preko 250.000 uporabnikov v številnih državah.

Predhodnika poslovnega informacijskega sistema Opal, nekoč znanega kot OpPIS, je razvilo družinsko podjetje OPAL Informatika v svojih prvih 30-ih letih delovanja. S kakovostnim produktom, jasno poslovno strategijo in sledenjem najsodobnejšim smernicam na področju računovodstva, informatike in računalništva je sistem Opal upravičil zaupanje tako večjih računovodskih servisov, priznanih odvetniških družb in revizorskih hiš, in se uveljavil kot učinkovita podpora poslovanju podjetij s področja proizvodnje, trgovine, gradbeništva, storitvenih dejavnosti ter računovodskih servisov.

Verjamemo v moč povezovanja tako zaposlenih kot sistemov. S stalnim vlaganjem v znanje in razvoj ter s tesnim sodelovanjem z uporabniki ustvarjamo inovativne rešitve, ki podjetja uspešno vodijo na poti digitalizacije procesov. Zaradi vse hitrejšega razvoja tehnologij smo lahko konkurenčni le povezani z enako mislečimi in motiviranimi partnerji. Nekoč ločeni ponudniki, Saop, MIT in Opal, danes pa združeni v eno podjetje že v prvem letu skupnega delovanja beležimo številne dosežke, kot so povezava programov Saop Minimax in Opal, integracija sistemov Saop iCenter in MIT ter snovanje novih rešitev, kot je Edonet – pomočnik za izmenjavo dokumentov med različnimi programskimi rešitvami.
Zaupanje in partnerstvo sta naši osnovni vrednoti, saj že dolgo verjamemo, da uspeh ustvarjajo zaposleni. S kombinacijo poslovnih, procesnih in informacijskih znanj, ki jih pooseblja ekipa interdisciplinarnih strokovnjakov, uporabnikom pomagamo do zastavljenih poslovnih ciljev.
Dolgoletna tradicija podjetja in še močnejša blagovna znamka Saop tako zaposlenim kot strankam zagotavljata zaupanje in stabilnost ter pozitivno okolje in možnosti za strokovni razvoj. Ne glede na to, da nas je danes v skupini zaposlenih že čez 200, naše rešitve pa uporablja preko 40.000 uporabnikov, ostajamo predani enakemu cilju kot doslej –poenostavljati poslovanje uporabnikom z inteligentnimi rešitvami.

Poslanstvo

Naše osnovno poslanstvo je ustvarjanje in razvoj naprednih poslovnih rešitev, ki pripomorejo k povečanju poslovne uspešnosti naših partnerjev in strank z:

  • Zanesljivo in kvalitetno podporo,
  • nenehnim izobraževanjem in razvojem strokovnih kompetenc naših zaposlenih,
  • tehnološko odličnostjo naših rešitev.

Vizija

Poenostavljamo poslovanje z inteligentnimi rešitvami ter ustvarjamo odlične odnose s sodelavci in partnerji. 

Organizacija

Z namenom visoke kvalitete izvajalnih storitev deli na razvojni oddelek ter oddelek tehnične podpore.

Uradni podatki podjetja iz registracije:

Saop d. o. o.
Cesta Goriške fronte 46
5290 Šempeter pri Gorici

ID za DDV: SI79407340

Matična številka: 5383129

Št. reg. vložka: 065/100099400 | Okrožno sodišče v Novi Gorici
Osnovni kapital: 498.785,68 EUR

Transakcijski račun:

Nova Ljubljanska banka d.d.: SI56 0206 8026 1927 873 BIC: LJBASI2X

Zaupajo nam